Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Wat is de levensduur van schelpenisolatie?

➥ Ze vergaan niet, verzadigen niet en zullen altijd de verdamping reguleren. Hierdoor zal de isolerende werking niet verdwijnen of afnemen.

Zijn schelpen ook warmte-isolerend?

➥ Ja, schelpen zijn ook warmte-isolerend door de luchtkamers die zich tussen de schelpen bevinden. Ze hebben een dubbele werking waardoor je niet kan rekenen op één, maar op meerdere voordelen!

Belemmert kruipruimte isolatie frisse lucht?

➥ Nee, kruipruimte isolatie belemmert geen frisse lucht. De frisse lucht in uw huis komt niet via de vloeren, dus niet uit uw kruipruimte.

Ruikt mijn woning naar zoute zeelucht na het isoleren met Hydraschelp®?

➥ Het is een fabel dat uw huis naar zoute zeelucht gaat ruiken na het isoleren met Hydraschelp® . De schelpen worden namelijk ontzilt met zoet water en zorgvuldig gewassen en gezeefd.

Nemen schelpen vocht op?

➥ Nee, schelpen nemen geen vocht op maar reguleren het vocht en zorgen juist voor een zuivere, droge en stilstaande lucht in uw kruipruimte, waardoor er een perfecte isolatielaag ontstaat.

Hoe snel verdien ik de investering terug?

➥ Afhankelijk van het stookgedrag, verdient een woningbezitter de investering binnen 5-7 jaar terug.

Hoe weet ik of mijn kruipruimte vochtig is?

➥ Dit is snel na te gaan door het luik naar de kruipruimte omhoog te trekken. Is deze vochtig? Zit hier schimmel op? En/of is het verrot? Dan is de kruipruimte vochtig. Ook al staat er geen water in!

Ik woon in een smalle straat maar wil graag mijn huis laten isoleren, kan dat?

➥ Onze trailers hebben 2 gestuurde en 2 liftassen. Hiermee komen we ook bij u wanneer u in een smalle straat met krappe bochten woont. Lukt het niet om dichtbij uw woning te staan? Dit is ook geen probleem! Wij hebben een slang van 60 meter. Hiermee komen we vast en zeker wel in uw kruipruimte om de isolerende en vochtregulerende schelpenlaag aan te kunnen brengen.

Moet ik mijn hele dag vrij houden voor het laten isoleren van mijn woning?

➥ Nee, niet met Hydraschelp® . Binnen gemiddeld anderhalf uur zijn we klaar met het aanbrengen van de schelpenlaag. Daarna ruimen we alles op en voelt u alleen dat we langs zijn geweest. Het luik zit weer dicht, uw voeten zijn warm en de woning minder vochtig!

Wat zijn de kosten van Hydraschelp® ?

➥ Dit is onder andere afhankelijk van de oppervlakte en de hoogte van uw kruipruimte. We doen u graag een vrijblijvend aanbod. Klik hier voor het aanvragen van een offerte.

Zijn er ook subsidie mogelijkheden?

➥ Sinds 2017 is de subsidie voor woningeigenaren op. Voor andere mogelijkheden kunt u contact opnemen met uw lokale gemeentehuis of kijken op: https://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Welke voordelen hebben schelpen ten opzichte van andere
isolatie?

➥ Schelpen hebben meerdere functies zoals vochtregulering en ongediertebestrijding. Hydraschelp® biedt u een levenslange garantie op de werking, het laat stank verdwijnen, het vormt een stevige laag en is 100% natuurlijk.